justsaying.webblogg.se
Min 5:2 diet
Som några av er vet så "sysslar" jag med 5:2 dieten.
Jag har hållt på nu i några veckor och jag tappar cm efter cm.
Ja, cm är det enda som räknas för mig men självklart är
det ALLTID skönt att se att det minskar på vågen också. 
 
Under de senaste 3 veckorna har jag tappat 3kg även fast 
jag fuskats en hel del under "ätardagarna".
 
Jag har lagt upp mina fastedagar på tisdagar & torsdagar.
-Varför?
-För att då är lille V på föris & jag kan spara energin tills han kommer hem.
Jag skulle aldrig vilja att han skulle bli påverkad av att jag dietar.
För nog kräver den lilla herren mycket energi ;)
 
Så tisdagar & torsdagar ligger jag på 500kcal (+/- 10kcal)
och resterande dagarna ligger jag mellan 1500-1800kcal.
 
Förutom kosten försöker jag gör core-övningar dagligen och
rör mig minst 6000 steg/dagen. Helst vill jag ligga på de dubbla.
 
Men för att kunna hålla reda på både kalorier & steg
så måste jag ta hjälp av mobilen, några appar.
 
För att räkna kalorier: Shape Up (Gratis, men full tillgång till den kostar)
För att räkna steg: Argus (Gratis)
 
Här kommer ett par recept jag skapat:
 
Avakado med Räkor
1/2 avakado, 55g utan skal
110g frysta räkor (tinade)
30g lättkvarg
1 st vitlöksklyfta
diverse kryddor
 
Dela en avakado, ta bort kärnan.
Tina ca 150g frysta räkor som du sedan kramar ur vattnet på.
Ta 30g lättkvarg & pressa ner en vitlöksklyfta som du sedan kryddar efter smak.
Lägg upp snyggt på ett fat, man äter ju delvis med ögonen ;)
1 portion = 234 kcal
 
 
 
 
 
Kycklingfilé med Rotfrukter & Sallad
128g kycklingfile
100g morötter
50g gul lök
100g röd paprika
100g bistro sallad
 
 
 
Dela upp rotfrukterna & paprikan i strimlor som du lägger
i en ungssäker form in i ugnen tillsammans med kycklingen.
Krydda efter smak & använd gärna starka kryddor.
Kom ihåg att inte tillsätta olja (då måste du även tillägga dessa kalorier).
In i ugnen ca 20min på 225 grader.
Servera tillsammans med bistro salladen.
Och återigen, kom ihåg att du äter delvis med ögonen ;)
1 portion = 214kcal
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress